Lenmag

Joghurtokba, müzlikbe, salátákba
Kitűnő fogyókúrás kiegészítő
A legmagasabb nélkülözhetetlen zsírsav-forrás

Kategóriák: , ,

Leírás

Mi is az a lenmag?

A lenmag már nagyon régóta képezi részét az emberi életnek, gasztronómiának. Bizonyos régészeti leletek alapján kijelenthető, hogy már a Krisztus Előtti 14. században is fogyasztották, termelték, sőt, még gyógyszerként is használták. A lenmaggal testi fájdalmakat, hurutot, hasmenést kezeltek. Mai korunkban egyaránt használják gyógyászati és ipari célokra: utóbbi leginkább a lenvászon anyagból készült ruhák előállításában vállal nagy szerepet. A gyógyászati célokról pedig bővebben most írunk.

A lenmag számtalan olyan anyagot tartalmaz, mely elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. 35 % zsiradékot tartalmaz, ennek 72 %-a esszenciális, tehát nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Ez a legmagasabban előforduló nélkülözhetetlen zsírsav-arány összes táplálékaink közül.

Nagyszerű vitaminforrásnak is számít – rengeteg benne a nyomelem, a B-komplex családba tartozó vitaminok és ásványi anyag. Azért sokoldalú élelmiszer, mert vegetáriánusok, lisztérzékenyek is fogyaszthatják: akár ők is önthetik joghurtokba, zöldségsalátákba, vagy pépes ételekbe keverve.

Nem véletlenül használták régen gyógyszerként, ma is számtalan bajra gyógyírt jelent a lenmag: serkenti az agyműködést, javít az emésztőrendszer problémáin, bőrpanaszokra is hasznos, ízületi megbetegedésekre, természetes gyulladásgátló is és még sorolhatnánk. Győződj meg róla magad, és rendelj még ma!

 

További információk

Összetevők

Lenmag

Allergének

Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.

Származási hely

Oroszország

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 534 Kcal / 2234 Kj
Zsír: 42 g
Amelyből telített zsírsavak: 3,6 g
Szénhidrát: 28,9 g
Amelyből cukrok: 1,5 g
Rost: 27 g
Fehérje 18,3 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lenmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük