Pisztácia – hántolt

Univerzálisan közkedvelt ízvilág
Könnyebb fogyasztás
Nem tartalmaz sót

Kategóriák: , ,

Leírás

Van olyan, aki nem szereti a pisztáciát?

Szerintünk nincs! Ezt a magfélét már évezredek óta fogyasztják, először Ázsiában, annak is a nyugati részén termesztették. Sok magtársához hasonlóan a pisztácia is magas zsírtartalommal rendelkezik, de ezen zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, így segít megelőzni a szívinfarktust és a koszorúér megbetegedéseket.

Te tudod, mi az az arginin?

Sokáig mi se tudtuk, pedig milyen nagyszerű anyag! Szervezetünk számtalan egészségfenntartó folyamatában részt vesz, ezek közül talán a legfontosabb az anyagcsere működtetése. És hogy hogy kapcsolódik ide ez a nagyszerű anyag? Azért, mert a pisztácia hatalmas mennyiségben tartalmaz belőle!

A hántolt pisztáciát előzőlegesen megszabadították kemény héjától, így a fogyasztás leegyszerűsödésén kívül más különbséget nem mutat héjas verziójától. Ha mégis inkább a héjas, sós változatot részesíti előnyben, ITT azt is megrendelheti!

Egy érdekes infó a pisztáciáról:

Ültetése magokról történik, körülbelül 2 centiméter mély, jó vízelvezetésű földbe kell ültetni. Folyamatos melegre, napsütésre van szüksége a csírázáshoz. Kis mértékben van szüksége vízre ebben a szakaszban, ugyanis a túl nagy nedvesség következtében a mag könnyen rothadásnak indul. Csírázás után enyhén kell nedvesen tartani a földjét.

További információk

Összetevők

Pisztácia

Származási hely

Irán

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 567 Kcal / 2373,9 Kj
Zsír: 44,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 5,46 g
Szénhidrát: 29,4 g
Amelyből cukrok: 7,7 g
Rost: 9,9 g
Fehérje: 20,95 g
Só: 0 g

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pisztácia – hántolt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük