Napon szárított
Sós, paradicsomos íz
Sütéshez, főzéshez
Olajokkal tápláló reggeli
Aszalt Paradicsom
Leírás
A paradicsomról
Ugye szereted a paradicsomot? Ha igen, akkor nem vagy vele egyedül: világszerte bizonyított felmérések tanúsítják, hogy ez az egyik legnépszerűbb zöldség. Növénye a burgonyafélé családjába tartozik, és Közép-, illetve Dél-Amerikában őshonos, mégis az olasz konyhára a legjellemzőbb felhasználása. Az aszalt paradicsom mégsem csak az olasz ételekhez, de egyszerű salátákhoz, sültekhez is rendkívül ízletes.
Miért jó az aszalt paradicsom?
A paradicsomban található E-vitamin és béta-karotin sejtvédő hatású. Nagy mennyiségben tartalmaz továbbá krómot, ami fokozza a zsírégetést, vagyis a paradicsom kiváló fogyókúrás étel. Emellett 10 dkg-ban mindössze 22 kalória található.
A paradicsom azon kevés növények egyike, amely likopint tartalmaz. Ez a karotin származék egy antioxidáns hatású anyag, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A paradicsomban lévő A-, C- és E-vitamin serkenti immunrendszerünk működését. Kutatások szerint a paradicsom fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Pozitív élettani hatásai mellett az aszalt paradicsom konyhánknak is sokoldalú szereplője lehet. Ide kattintva találhattok néhány receptet a paradicsom felhasználásával.
További információk
Összetevők | Paradicsom, só |
---|---|
Allergének | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Származási hely | Törökország |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.