Aszalt Paradicsom

Napon szárított
Sós, paradicsomos íz
Sütéshez, főzéshez
Olajokkal tápláló reggeli

Leírás

A paradicsomról

Ugye szereted a paradicsomot? Ha igen, akkor nem vagy vele egyedül: világszerte bizonyított felmérések tanúsítják, hogy ez az egyik legnépszerűbb zöldség. Növénye a burgonyafélé családjába tartozik, és Közép-, illetve Dél-Amerikában őshonos, mégis az olasz konyhára a legjellemzőbb felhasználása. Az aszalt paradicsom mégsem csak az olasz ételekhez, de egyszerű salátákhoz, sültekhez is rendkívül ízletes.

Miért jó az aszalt paradicsom?

A paradicsomban található E-vitamin és béta-karotin sejtvédő hatású. Nagy mennyiségben tartalmaz továbbá krómot, ami fokozza a zsírégetést, vagyis a paradicsom kiváló fogyókúrás étel. Emellett 10 dkg-ban mindössze 22 kalória található.

A paradicsom azon kevés növények egyike, amely likopint tartalmaz. Ez a karotin származék egy antioxidáns hatású anyag, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A paradicsomban lévő A-, C- és E-vitamin serkenti immunrendszerünk működését. Kutatások szerint a paradicsom fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Pozitív élettani hatásai mellett az aszalt paradicsom konyhánknak is sokoldalú szereplője lehet. Ide kattintva találhattok néhány receptet a paradicsom felhasználásával.

További információk

Összetevők

Paradicsom, só

Allergének

Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.

Származási hely

Törökország

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 258 Kcal / 1080 Kj
Zsír: 3 g
Amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 56 g
Amelyből cukrok: 38 g
Rost: 12 g
Fehérje: 14 g
Só: 7 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aszalt Paradicsom” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük