Világos színű
Salátákba, szószokhoz
Édeskés íz
Orosz, magas minőségű
Fenyőmag
Leírás
Miért jó a fenyőmag?
A fenyőmag egyre népszerűbb konyhai hozzávaló itthon. A legelterjedtebb változatai az európai valamint az ázsiai mandulafenyő mag. A nálunk kapható Oroszországból érkező típus a kínai típusnál édeskésebb ízű, világosabb színű és semmiféle kellemetlen utóíze nem érezhető.
Hasonlóan krémszínű a napraforgó magjához, viszont kicsit duzzadtabb annál. Formája leginkább egy vízcsepphez hasonlít. Már egyetlen szem fenyőmag is rengeteg értékes vitamint és telítetlen zsírsavat rejt magában. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, valamint kezelhetjük a magas vérnyomást.
Hallottál már valaha a „cholecystokinin” nevű hormonról? Eddig mi se, elsőre talán valami trópusi betegségnek hangozhat, de hadd nyugtassunk meg, nem az. Sőt, pozitív tulajdonságokkal rendelkezik! Ez egy olyan hormon, mely a zsírsavban található és serkenti a fogyást, ráadásul még éhségűző hatással is rendelkezik. A bőrre és a hajra is jótékony hatással van a mag, a benne található antioxidánsoknak és E-vitaminnak köszönhetően. Általában salátákba keverve fogyasztják, ám a kísérletező szelleműek más megoldást is kipróbálhatnak. Jótékony hatásáról itt olvashatsz bővebben.
További információk
Összetevők | Fenyőmag |
---|---|
Allergének | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Származási hely | Oroszország |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.