Intenzív eperíz
Vitaminokkal
Hozzáadott anyagok nélkül
Földieper – Liofilizált
Leírás
Miért jó a liofilizált földieper?
Mi jut eszedbe először a földieperről? Nekünk a nyár, a jó idő, a baráti társaság, a szerettek és alapvetően a jó hangulat, boldogság. Amikor megalkottuk ezt a különleges csemegét, ezek a célkitűzések lebegtek a szemünk előtt. Vagyis az, hogy ezt a fantasztikus piros gyümölcsöt ne csak tavasszal, nyárral élvezhessük. A liofilizálásnak köszönhetően ez a csemege fagyasztva is megőrzi ízét, illetve az eper jótékony hatásait. Az eper több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, vagy a narancs. Ráadásul 15 dkg elfogyasztása fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét. Ezen felül jelentős az A-, E-, K- és különféle B-vitamin tartalma. Ásványi anyagok közül a kálium és a vas található meg az eperben, amelyek a vérnyomás szabályozásában és a vérképzésben játszanak kiemelkedő szerepet. A gyümölcs gazdag forrása a pektinnek, ami gátolja a zsírok felszívódását így csökkentve vérünk koleszterin szintjét. Liofilizált eprünket ajánljuk a gyümölcs- és az édesség rajongóknak egyaránt.
A liofilizálásról
A szárítva fagyasztás, más néven liofilizálás egy olyan eljárás, melyben először megfagyasztják a gyümölcsöt, majd vákum előidézésével kiszakítják a vízmolekulákat a jégkristályokból. A fagyasztva szárítás érintetlenül hagyja a gyümölcsben megtalálható vitaminokat, tápanyagokat és ásványanyagokat, így az megőrzi a gyümölcs eredeti hatásait. Ugyanakkor érdemes odafigyelni a szállításra és a csomagolásra, mert a liofilizálás miatt a termék a nedvességre és a párára igen érzékennyé válik. A csomagolás légmentesen történő visszazárása kiemelten fontos feladat fogyasztás után!
További információk
Összetevők | Földieper |
---|---|
Származási hely | Németország |
Allergének | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Tápanyag információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.