Mandula – héjas, kisebb szemű

Nagyobb szemméret
Fényes, tiszta felület
Krémesebb, lágyabb ízvilág
Natúran fogyasztáshoz tökéletes

Kategóriák: , ,

Leírás

Miért jó a héjas mandula?

A héjas mandula az Egyesült Államokból érkezik hozzánk. A Kaliforniából érkező fajta esetében 3 főbb ismérv alapján lehet megkülönböztetni a termékeket. Számít a mandula fajtája (pl. Nonpareil, Monterey, Carmel, Butte, Frizt, Padre, Aldrich, Wood Colony, Price, Sonora),  mérete (18/20-40/50)  és osztálya. A szemek osztályozása nyolc tényező alapján történik. Számít a szemek szabályosságra, karcolások és sérülések, a dupla szemek aránya, idegen anyagok, por, törött darabok, egyéb sérülések és komolyan sérült szemek aránya.

Mit tud még a héjas mandula?

Alapvetően az apróbb szemű mandulát nem natúr fogyasztásra termesztették (habár önmagában fogyasztva is fantasztikus nasi), mint a nagy szemű testvérét. Főleg sütemények és különféle ételek elkészítéséhez ajánljuk, darálásra. Íze erőteljesebb, mint a “nagytestvérnek”, kevésbé lágy, textúrája kevésbé roppanós, felületén ráncok és sérülések is előfordulnak. A mandula:

-Kiváló E-vitamin forrás, ami segít az öregedési folyamatok gátlásában.
-Káliumban és foszforban is gazdag, ami elengedhetetlen a csonterősítéshez.
-Telítetlen zsírsavakban gazdag, így csökkenti a káros koleszterinszintet.

A hántolt verziót megtalálhatják ITT.

További információk

Összetevők

Mandula

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely

USA

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 628 Kcal / 2593 Kj
Zsír: 56 g
Amelyből telített zsírsavak: 4,5 g
Szénhidrát: 4 g
Amelyből cukrok: 4 g
Rost: 12 g
Fehérje 21 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mandula – héjas, kisebb szemű” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük