Nagyobb szemméret
Fényes, tiszta felület
Krémesebb, lágyabb ízvilág
Natúran fogyasztáshoz tökéletes
Mandula – héjas, kisebb szemű
Leírás
Miért jó a héjas mandula?
A héjas mandula az Egyesült Államokból érkezik hozzánk. A Kaliforniából érkező fajta esetében 3 főbb ismérv alapján lehet megkülönböztetni a termékeket. Számít a mandula fajtája (pl. Nonpareil, Monterey, Carmel, Butte, Frizt, Padre, Aldrich, Wood Colony, Price, Sonora), mérete (18/20-40/50) és osztálya. A szemek osztályozása nyolc tényező alapján történik. Számít a szemek szabályosságra, karcolások és sérülések, a dupla szemek aránya, idegen anyagok, por, törött darabok, egyéb sérülések és komolyan sérült szemek aránya.
Mit tud még a héjas mandula?
Alapvetően az apróbb szemű mandulát nem natúr fogyasztásra termesztették (habár önmagában fogyasztva is fantasztikus nasi), mint a nagy szemű testvérét. Főleg sütemények és különféle ételek elkészítéséhez ajánljuk, darálásra. Íze erőteljesebb, mint a “nagytestvérnek”, kevésbé lágy, textúrája kevésbé roppanós, felületén ráncok és sérülések is előfordulnak. A mandula:
-Kiváló E-vitamin forrás, ami segít az öregedési folyamatok gátlásában.
-Káliumban és foszforban is gazdag, ami elengedhetetlen a csonterősítéshez.
-Telítetlen zsírsavakban gazdag, így csökkenti a káros koleszterinszintet.
A hántolt verziót megtalálhatják ITT.
További információk
Összetevők | Mandula |
---|---|
Allergének | Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat. |
Származási hely | USA |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.