Hibiszkusz

Távol-keleti csodaszer
Kandírozott
Egészségmegőrző hatások

Leírás

Mit érdemes tudni a hibiszkuszról?

Kezdjük rögtön a legelején: a hibiszkusz, eredeti nevén mályvacserje, a mályvafélékhez tartozik, változatosnak is lehet tekinteni. Szerte a világon termesztik dísznövényként, mert gyönyörű virágai vannak. A thaiföldről érkező kandírozott hibiszkusz (a meleg, cukros oldatban lassan főzés, tartósítás művészete) pedig ehető, ráadásul finom is. Az pedig csak hab a tortán, hogy még egészségmegőrző hatásokkal is rendelkezik.

De pontosan milyenekkel?

A hibiszkuszvirágból készült kivonatokat évezredek óta alkalmazzák, hasznosítják a kínai, távol-keleti népi orvoslásban májbetegségek és magas vérnyomás kezelésére.

A virág C-vitaminban és antioxidánsokban igen gazdag, melyből érdemes gyógyteát készíteni, melyet hidegen, melegen is lehet fogyasztani. A kandírozott hibiszkusz sok előnyös tulajdonságát megőrzi a virágnak, ezekről bővebben:

-Immunerősítő
-Természetes vízhajtó szer
-Rendszeres fogyasztás mellett csökkenti a rák kialakulásának esélyét
-Gyorsítja a keringést
-Étvágycsökkentő
-Felnőtt olvasóinknak: másnaposság ellen is használható.

További információk

Összetevők

Összetevők: Hibiszkusz, cukor, étkezési sav: citromsav, antioxidáns: kén-dioxid, színezék: E129

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:Energia: 350 Kcal / 1465 KjZsír: 0 gAmelyből telített zsírsavak: 0 gSzénhidrát: 88Amelyből cukrok: 80 gRost: 1 gFehérje: 0 gSó: 0 g

Származási hely

Thaiföld

Allergének

Szulfit. Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.

Egyéb

Gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hibiszkusz” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük