Távol-keleti csodaszer
Kandírozott
Egészségmegőrző hatások
Hibiszkusz
Leírás
Mit érdemes tudni a hibiszkuszról?
Kezdjük rögtön a legelején: a hibiszkusz, eredeti nevén mályvacserje, a mályvafélékhez tartozik, változatosnak is lehet tekinteni. Szerte a világon termesztik dísznövényként, mert gyönyörű virágai vannak. A thaiföldről érkező kandírozott hibiszkusz (a meleg, cukros oldatban lassan főzés, tartósítás művészete) pedig ehető, ráadásul finom is. Az pedig csak hab a tortán, hogy még egészségmegőrző hatásokkal is rendelkezik.
De pontosan milyenekkel?
A hibiszkuszvirágból készült kivonatokat évezredek óta alkalmazzák, hasznosítják a kínai, távol-keleti népi orvoslásban májbetegségek és magas vérnyomás kezelésére.
A virág C-vitaminban és antioxidánsokban igen gazdag, melyből érdemes gyógyteát készíteni, melyet hidegen, melegen is lehet fogyasztani. A kandírozott hibiszkusz sok előnyös tulajdonságát megőrzi a virágnak, ezekről bővebben:
-Immunerősítő
-Természetes vízhajtó szer
-Rendszeres fogyasztás mellett csökkenti a rák kialakulásának esélyét
-Gyorsítja a keringést
-Étvágycsökkentő
-Felnőtt olvasóinknak: másnaposság ellen is használható.
További információk
Összetevők | Összetevők: Hibiszkusz, cukor, étkezési sav: citromsav, antioxidáns: kén-dioxid, színezék: E129 |
---|---|
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben:Energia: 350 Kcal / 1465 KjZsír: 0 gAmelyből telített zsírsavak: 0 gSzénhidrát: 88Amelyből cukrok: 80 gRost: 1 gFehérje: 0 gSó: 0 g |
Származási hely | Thaiföld |
Allergének | Szulfit. Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Egyéb | Gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat. |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.