Értékes beltartalom
Tápláló
Egészségmegőrző hatás
Kendermag – Héjas
Leírás
Miért jó a kendermag?
A kendernövény minden része hasznosítható, így a magja is. Nálunk kapható héjas, illetve hántolt formában is (utóbbit ITT tudjátok megtekinteni). A héjas kendermag: jöjjenek az előnyök!
Ha megkérdeznék tőled, hogy mik azok az anyagok, melyeket szervezetünk nem tud előállítani, mégis nélkülözhetetlenek, mit mondanál? Többek között az esszenciális zsírsavak ilyenek (például az Omega 6, Omega 3) melyek elengedhetetlenek a megfelelő szív-és érrendszer működéséhez. Ennek beviteli aránya, táplálékkal együtt optimálisan egy a háromhoz: a hántolt kendermag pont ilyen.
Ásványi anyagokban gazdag: tartalmaz magnéziumot, vasat, kalciumot és mangánt is. Ezen felül még E-és B-vitaminokat is.
Milyen érvek szólnak fogyasztása mellett? Csak néhány a sok közül:
-Segíthet a fogyásban
-A magban rejtőző protein segít a helyes izomműködésben
-A préselt mag olaját tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozottnak az összes olaj között
-Segít a megfelelő agyműködés megőrzésében
-A cukorbeteg diéta egyik nagyszerű kiegészítője
Használd gyümölcs, vagy zöldségsaláták ízesítéséhez, szendvicsekbe, turmixokba, tészták és levesek ízesítéséhez is, nem fogsz csalódni!
És hogy miért érdemesebb a kendermag héjas változatát beszerezni? Leginkább azért, mert ebben a formájában sokkal jobban megőrzi beltartalmi értékét. Felhasználás előtt hat órán keresztül áztassuk vízben.
További információk
Összetevők | Kendermag |
---|---|
Származási hely | Németország |
Allergén informácó | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.