Joghurtokba, müzlikbe, salátákba
Kitűnő fogyókúrás kiegészítő
A legmagasabb nélkülözhetetlen zsírsav-forrás
Lenmag
Leírás
Mi is az a lenmag?
A lenmag már nagyon régóta képezi részét az emberi életnek, gasztronómiának. Bizonyos régészeti leletek alapján kijelenthető, hogy már a Krisztus Előtti 14. században is fogyasztották, termelték, sőt, még gyógyszerként is használták. A lenmaggal testi fájdalmakat, hurutot, hasmenést kezeltek. Mai korunkban egyaránt használják gyógyászati és ipari célokra: utóbbi leginkább a lenvászon anyagból készült ruhák előállításában vállal nagy szerepet. A gyógyászati célokról pedig bővebben most írunk.
A lenmag számtalan olyan anyagot tartalmaz, mely elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. 35 % zsiradékot tartalmaz, ennek 72 %-a esszenciális, tehát nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Ez a legmagasabban előforduló nélkülözhetetlen zsírsav-arány összes táplálékaink közül.
Nagyszerű vitaminforrásnak is számít – rengeteg benne a nyomelem, a B-komplex családba tartozó vitaminok és ásványi anyag. Azért sokoldalú élelmiszer, mert vegetáriánusok, lisztérzékenyek is fogyaszthatják: akár ők is önthetik joghurtokba, zöldségsalátákba, vagy pépes ételekbe keverve.
Nem véletlenül használták régen gyógyszerként, ma is számtalan bajra gyógyírt jelent a lenmag: serkenti az agyműködést, javít az emésztőrendszer problémáin, bőrpanaszokra is hasznos, ízületi megbetegedésekre, természetes gyulladásgátló is és még sorolhatnánk. Győződj meg róla magad, és rendelj még ma!
További információk
Összetevők | Lenmag |
---|---|
Allergének | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Származási hely | Oroszország |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.