Leírás

A málnáról

A liofilizált málna a lifolizálás folyamatával készül, melyet másképpen fagyasztva szárításnak is szoktunk nevezni. Ezzel az eljárással az eredeti gyümölcs legtöbb egészségmegőrző hatása megmarad, így biztosak lehetünk benne, hogy a liofilizált málna fogyasztásával is pozitív hatásokat érhetünk el életünkben. A finomságán túl ezek a következőek:

-Magas C-vitamin és antioxidáns tartalom, ami (főleg így a téli hónapok előtt) nagy segítség az immunrendszer felturbózásához.
-Pektin is található benne, ami az emésztésjavító folyamatok egyik nagy támogatója.
-A liofilizált málna A-vitamin tartalmának köszönhetően még az éleslátást is segít megőrizni.
-Kitűnő vértisztító hatás.

A liofilizálásról

A szárítva fagyasztás, más néven liofilizálás egy olyan eljárás, melyben először megfagyasztják a gyümölcsöt, majd vákum előidézésével kiszakítják a vízmolekulákat a jégkristályokból. A fagyasztva szárítás érintetlenül hagyja a málnában megtalálható vitaminokat és tápanyagokat, így az megőrzi a gyümölcs eredeti hatásait. Ugyanakkor érdemes odafigyelni a szállításra és a csomagolásra, mert a liofilizálás miatt a termék a nedvességre és a párára igen érzékennyé válik. A csomagolás légmentesen történő visszazárása kiemelten fontos feladat fogyasztás után!