Valódi, friss meggy íz
Magas A-vitamin tartalom
Antioxidánsokban gazdag
Habos, ropogós állag
Hozzáadott anyagoktól mentes
Meggy – Liofilizált
Leírás
Miért jó a liofilizált meggy?
Elsősorban azért, mert valódi gyümölcsből készül. Másodsorban pedig azért, mert a liofilizálás módszerének segítségével a meggyet fagyasztva szárítják, így megmarad friss, enyhén fanyarkás íze és természetesen a benne lévő ásványi anyagok, és vitaminok is. A meggyet sok helyen „savanyú cseresznyeként” emlegetik fanyar íze miatt. Ám ez a friss íz kitűnően ellensúlyozza a sütemények édességét. A meggy A-vitamin tartalma 9-10x magasabb, mint a cseresznyéé, továbbá rengeteg B-vitamin, káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Ahogy más bogyós gyümölcsök, a meggy is bővelkedik flavonoidokban, amelyek segítik a szervezetben lévő szabadgyökök megkötését. A meggy rendszeres fogyasztása javítja a vérkeringést, valamint az alacsony és magas vérnyomás kezelésére is kiváló. A liofilizált meggy egyszerűen csak fantasztikus!
A liofilizálásról
A szárítva fagyasztás, más néven liofilizálás egy olyan eljárás, melyben először megfagyasztják a gyümölcsöt, majd vákum előidézésével kiszakítják a vízmolekulákat a jégkristályokból. A fagyasztva szárítás érintetlenül hagyja a meggyben megtalálható vitaminokat és tápanyagokat, így az megőrzi a gyümölcs eredeti hatásait. Ugyanakkor érdemes odafigyelni a szállításra és a csomagolásra, mert a liofilizálás miatt a termék a nedvességre és a párára igen érzékennyé válik. A csomagolás légmentesen történő visszazárása kiemelten fontos feladat fogyasztás után!
További információk
Összetevők | Meggy |
---|---|
Származási hely | Németország |
Allergének | Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Tápanyag információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.