Jótékony hatású, finom magfajta
Fogyókúra-barát
Fogyasztásával csökkenthető a koleszterin-szint
Pekándió
Leírás
Mit kell tudni a pekándióról?
Viszonylag kevesen ismerik Magyarországon ezt a különleges magot, s milyen nagy kár érte, hiszen az egzotikusnak is nevezhető ízvilág mellé nagyszerű egészségmegőrző hatások párosulnak. A pekándió Észak-Amerikában őshonos diófaj, “szülőföldje” a Mississippi és mellékfolyói mentén található. Az amerikai indiánok már az 1500-as években elkezdték háziasítani a pekándiót. A világ össztermésének java az USA-ból származik, de termesztik már több helyen is, például Ausztráliában, Kínában, Brazíliában, vagy épp Mexikóban.
Na és mire jó?
Egyrészt rettentően finom, ízekben gazdag, vajas textúrájú magról beszélünk. Lehet snack-ként fogyasztani, egészben, pirítva, csokoládébevonattal, fűszerezve. Kitűnő adalékanyag süteményekhez, édességekhez, pitékbe, kandírozott gyümölcsökhöz. De hasonlóan jó ötlet salátába szórni, vagy húsokra, halakra.
De ugye egészséges?
Mi az hogy! Felsorolni se tudjuk összes hasznos tulajdonságát. A teljesség igénye nélkül:
-Természetes antioxidánsokban gazdag, így fogyasztásával csökkenthető az erekben található gyulladás.
-Megelőzi a rák, illetve a szívbetegségek kialakulását.
-19 vitamin és ásványi anyag található benne (mondanunk se kell, ez miért jó)
-Rendszeres fogyasztásával a pekándió 33%-kal csökkentheti a vér rossz koleszterin szintje.
További információk
Összetevők | Pekándió |
---|---|
Allergének | Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat. |
Származási hely | USA |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.