Különleges hosszúkás forma
Ropogós, krémesebb
Nutellára hasonlító ízvilág
Törökmogyoró – Hántolt
Leírás
Mi a blansírozás?
A blansírozást másképpen előfőzésnek is nevezik, vagy sokkolásnak (ami kicsit sokkolóan hangozhat). Konkrétan arról van szó, hogy a nyers alapanyagot forrásban lévő vízben rövid ideig előfőzzük. Magyarán gyors felmelegítés, majd lehűtés. Célja az alapanyag romlásának megakadályozása, íz- és színváltozásának megakadályozása.
Miért jó a hántolt törökmogyoró?
A hántolt törökmogyoró feldolgozása során a mogyorót blansírozzák így megszabadul természetes héjától. Az általunk kínált típus egy különleges hosszúkás típus Grúziából.
A hántolt verzió néhány kedvező tulajdonsága:
-Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést.
-Folsavban, E-vitaminban, kalciumban, vasban, rézben, cinkben, magnéziumban, szelénben is gazdag.
-Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a szív- és érrendszeri betegségek, valamint frissíthető az agyműködés.
-Az összes mogyorófaj közül ennek a legmagasabb az olajtartalma, de ez nem baj, sőt! Nem terheli az érrendszert, sem a szívet és még a koleszterinszintet is előnyösen befolyásolja.
Az összes mogyorófaj közül a törökmogyoró olajtartalma a legmagasabb. Nem véletlen, hogy az édesiparban kedvelt bonbon, csokoládé, fagylalt és krémalapanyag. Olaját főzéshez, szépségápoláshoz használják, lisztje akár arcpakolásra is alkalmas.
Akik a hántolatlan verzióra vágynak, nálunk megtalálhatják, mégpedig EZEN a linken.
További információk
Összetevők | Mogyoró |
---|---|
Allergének | Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat. |
Származási hely | Grúzia |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.