Törökmogyoró – Hántolt

Különleges hosszúkás forma
Ropogós, krémesebb
Nutellára hasonlító ízvilág

Kategóriák: , ,

Leírás

Mi a blansírozás?

A blansírozást másképpen előfőzésnek is nevezik, vagy sokkolásnak (ami kicsit sokkolóan hangozhat). Konkrétan arról van szó, hogy a nyers alapanyagot forrásban lévő vízben rövid ideig előfőzzük. Magyarán gyors felmelegítés, majd lehűtés. Célja az alapanyag romlásának megakadályozása, íz- és színváltozásának megakadályozása.

Miért jó a hántolt törökmogyoró?

A hántolt törökmogyoró feldolgozása során a mogyorót blansírozzák így megszabadul természetes héjától. Az általunk kínált típus egy különleges hosszúkás típus Grúziából.

A hántolt verzió néhány kedvező tulajdonsága:

-Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést.
-Folsavban, E-vitaminban, kalciumban, vasban, rézben, cinkben, magnéziumban, szelénben is gazdag.
-Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a szív- és érrendszeri betegségek, valamint frissíthető az agyműködés.
-Az összes mogyorófaj közül ennek a legmagasabb az olajtartalma, de ez nem baj, sőt! Nem terheli az érrendszert, sem a szívet és még a koleszterinszintet is előnyösen befolyásolja.

Az összes mogyorófaj közül a törökmogyoró olajtartalma a legmagasabb. Nem véletlen, hogy az édesiparban kedvelt bonbon, csokoládé, fagylalt és krémalapanyag. Olaját főzéshez, szépségápoláshoz használják, lisztje akár arcpakolásra is alkalmas.

Akik a hántolatlan verzióra vágynak, nálunk megtalálhatják, mégpedig EZEN a linken.

További információk

Összetevők

Mogyoró

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely

Grúzia

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 611 Kcal / 2525 Kj
Zsír: 55,6 g
Amelyből telített zsírsavak: 4,9 g
Szénhidrát: 11,8 g
Amelyből cukrok: 2,3 g
Rost: 8,63 g
Fehérje 15,71 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Törökmogyoró – Hántolt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük