Roppanós textúra
Karakteres ízvilág
Különleges szín
Pisztácia – zöld, hántolt
Leírás
Van olyan, aki nem szereti a pisztáciát?
Szerintünk nincs! Következő kérdés: gondoltad volna-e, hogy már évezredek óta fogyasztják ezt a magfélét? Meglepő tény, de tényleg így van! Először Nyugat-Ázsiában termesztették, majd onnan indult az egész világot meghódító útjára. Igen magas zsírtartalommal rendelkezik, de ez ne ijesszen meg senkit: ezen zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, így segít megelőzni a szívinfarktust és a koszorúér megbetegedéseket. A zöld pisztácia pedig igazi ínyencség!
A zöld pisztácia jótékony hatásai:
-Ugyan csekélynek tűnik, de a tény, hogy 10%-kal csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást, hatalmas fegyvertény.
-Hatalmas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amik megelőzik a sejtek károsodását.
-Az arginin fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere és sok más egészségfenntartó folyamataiban. Természetesen a pisztácia ebből is hatalmas mennyiséget tartalmaz!
Miben különbözik a zöld pisztácia a hagyományostól?
A zöld pisztáciát főként sütemények készítéséhez és csokoládé készítéséhez használják. A hagyományos hántolt verziónál roppanósabb szerkezetet és karakteresebb ízvilágot képvisel.
A finomság remekül mutat aprítva és darabolva is bármiféle édesség tetején.
További információk
Összetevők | Pisztácia |
---|---|
Származási hely | Irán |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Allergének | Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat. |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.