Pisztácia – zöld, hántolt

Roppanós textúra
Karakteres ízvilág
Különleges szín

Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Van olyan, aki nem szereti a pisztáciát?

Szerintünk nincs! Következő kérdés: gondoltad volna-e, hogy már évezredek óta fogyasztják ezt a magfélét? Meglepő tény, de tényleg így van! Először Nyugat-Ázsiában termesztették, majd onnan indult az egész világot meghódító útjára. Igen magas zsírtartalommal rendelkezik, de ez ne ijesszen meg senkit: ezen zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, így segít megelőzni a szívinfarktust és a koszorúér megbetegedéseket. A zöld pisztácia pedig igazi ínyencség!

A zöld pisztácia jótékony hatásai:

-Ugyan csekélynek tűnik, de a tény, hogy 10%-kal csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást, hatalmas fegyvertény.
-Hatalmas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amik megelőzik a sejtek károsodását.
-Az arginin fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere és sok más egészségfenntartó folyamataiban. Természetesen a pisztácia ebből is hatalmas mennyiséget tartalmaz!

Miben különbözik a zöld pisztácia a hagyományostól?

A zöld pisztáciát főként sütemények készítéséhez és csokoládé készítéséhez használják. A hagyományos hántolt verziónál roppanósabb szerkezetet és karakteresebb ízvilágot képvisel.
A finomság remekül mutat aprítva és darabolva is bármiféle édesség tetején.

További információk

Összetevők

Pisztácia

Származási hely

Irán

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 567 Kcal / 2373,9 Kj
Zsír: 44,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 5,46 g
Szénhidrát: 29,4 g
Amelyből cukrok: 7,7 g
Rost: 9,9 g
Fehérje: 20,95 g
Só: 0 g

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pisztácia – zöld, hántolt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük