Makadámdió

Egészségesebb, mint az olivaolaj
Fenséges ízvilág
Számtalan más egészséges tulajdonság

Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Minden, amit tudni akarsz a makadámdióról

A makadámdió eredetileg Ausztráliából származik, de hasonló klímával rendelkező helyeken is megterem mai világunkban, például Kenyában, vagy Dél-Afrikában. A gasztronómiában jártas személyek szerint ez a legfinomabb magfajta. Majdnem krémes állagú, kellemesen puha, intenzív ízű mag. Ha ez nem lenne elég, még számtalan egészséges tulajdonsággal is rendelkezik.

Egy gyors kis összehasonlítás: az olivaolaj 55-83 százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat, míg a makadámdió 82,6%-ban. Miért jók az egyszeresen telítetlen zsírsavak? Mert védik a szívet és megtisztítják az artériákat. 100 %-ban koleszterinmentes, így hatékonyan csökkenthető vele a koleszterinszint.

Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális aminosavakat, fehérjét, rostokat. Csak néhány egészségnövelő hatása:

-Fogyasztásával csökken a a szívinfarktus előfordulásának gyakorisága.
-Flavonoid tartalma megakadályozza a sejtek károsodását, és a környezeti mérgekkel való ellenállás egyik megkerülhetetlen bástyája.
-Jelentős mennyiségű proteint tartalmaz, mely a szövetek összekötéséért, illetve az izmok felépítéséért felel.
-A makadámdió serkenti az emésztést.
-Foszfort is tartalmaz, ez felelős az erős csontokért, fogakért.

További információk

Összetevők

Makadámdió

Allergének

Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely

Kenya/Dél-Afrika/Ausztrália

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 718 Kcal / 3004 Kj
Zsír: 75,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 12,1 g
Szénhidrát: 13,8 g
Amelyből cukrok: 4,6 g
Rost: 0 g
Fehérje 7,9 g
Só: 0 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Makadámdió” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük