Egészségesebb, mint az olivaolaj
Fenséges ízvilág
Számtalan más egészséges tulajdonság
Makadámdió
Leírás
Minden, amit tudni akarsz a makadámdióról
A makadámdió eredetileg Ausztráliából származik, de hasonló klímával rendelkező helyeken is megterem mai világunkban, például Kenyában, vagy Dél-Afrikában. A gasztronómiában jártas személyek szerint ez a legfinomabb magfajta. Majdnem krémes állagú, kellemesen puha, intenzív ízű mag. Ha ez nem lenne elég, még számtalan egészséges tulajdonsággal is rendelkezik.
Egy gyors kis összehasonlítás: az olivaolaj 55-83 százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat, míg a makadámdió 82,6%-ban. Miért jók az egyszeresen telítetlen zsírsavak? Mert védik a szívet és megtisztítják az artériákat. 100 %-ban koleszterinmentes, így hatékonyan csökkenthető vele a koleszterinszint.
Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális aminosavakat, fehérjét, rostokat. Csak néhány egészségnövelő hatása:
-Fogyasztásával csökken a a szívinfarktus előfordulásának gyakorisága.
-Flavonoid tartalma megakadályozza a sejtek károsodását, és a környezeti mérgekkel való ellenállás egyik megkerülhetetlen bástyája.
-Jelentős mennyiségű proteint tartalmaz, mely a szövetek összekötéséért, illetve az izmok felépítéséért felel.
-A makadámdió serkenti az emésztést.
-Foszfort is tartalmaz, ez felelős az erős csontokért, fogakért.
További információk
Összetevők | Makadámdió |
---|---|
Allergének | Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat. |
Származási hely | Kenya/Dél-Afrika/Ausztrália |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben: |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.