Kandírozási eljárással készül
Minőségi thaiföldi forrásból
Magas béta-karotin tartalom
Sárgadinnye
Leírás
Bemutatás
Két érdekes ténnyel nyitnánk a kandírozott sárgadinnye eredeti gyümölcséről, vagyis a sárgadinnyéről.
-A dinnye igazából nem gyümölcs, hanem zöldség.
-Kevesen tudják, de a sárgadinnye Ázsiából származik, és írásos feljegyzések alapján már 4000 évvel ezelőtt is fogyasztották, termesztették Afrikában és Perzsiában. A sárgadinnye (más néven cucumis melo) a tökfélék családjába tartozó faj. Termesztése hosszú, meleg nyárhoz kötött, ahol elegendő idő áll a rendelkezésére a beéréshez. Táplálékban gazdag talajban érzi magát a legjobban.
Az aszalás, vagyis kandírozás keretein belül az alapterméket meleg, cukros oldatban lassan főzik, mely egyfajta tartósítási folyamat. Az aszalt sárgadinnye rengeteg olyan hasznos tulajdonsággal rendelkezik, mellyel a kandírozás előtti változata.
A kandírozott sárgadinnye pozitív tulajdonságai
-Kitűnő forrása ásványi anyagoknak: tartalmaz kálciumot, foszfort, cinket, krómot, vagy éppen magnéziumot is. Rendszeres fogyasztásával biztosított az egész napos ásványi anyag szükséglete a szervezetnek.
-Nagy mennyiségben tartalmaz C-, B2-, A- és B1-vitamint.
-A sárgadinnye rosttartalma is igen kedvező: fogyasztásával elősegíthető a bél és az emésztés helyes működése.
-Magasabb arányban tartalmaz béta-karotint, mint a barack, a grapefruit, vagy a narancs. Ez miért jó? Mert a béta-karotin erős antioxidáns és a szervezetben A-vitaminná alakul, az pedig védi a szemünk, a vérünk és az immunrendszerünk.
További információk
Összetevők | Sárgadinnye, cukor, étkezési sav: citromsav, természetes sárgadinnye aroma, antioxidáns: kén-dioxid |
---|---|
Allergének | Szulfit. Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat. |
Származási hely | Thaiföld |
Tápérték információ | Átlagos tápérték 100g termékben:Energia: 360 Kcal / 1506 KjZsír: 0,5 gAmelyből telített zsírsavak: 0 gSzénhidrát: 88 gAmelyből cukrok: 71 gRost: 1 gFehérje: 0 gSó: 0 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.